Jonas Tydén ny klubbchef

Vi har den stora glädjen att meddela att styrelsen har rekryterat Jonas Tydén som ny klubbchef för SLTK.

SLTK har sedan sommaren sökt efter en klubbchef som tillsammans med personal och styrelse kan utveckla och driva SLTK. Rekryteringen har sammanfallit med positiva besked om hallutbyggnaden där kommunen nyligen påbörjat det nödvändiga arbetet med en ny detaljplan. SLTK kommer förhoppningsvis att om några år ha sex tennisbanor och 2-4 padelbanor. Klubben kommer i ett slag att växa ganska dramatiskt vilket också ger möjligheter och tillfälle att skapa något ännu bättre för alla medlemmar. Förutom mer tennis till alla ska vi bygga en mötesplats som ger den klubbkänsla som på många sätt är viktigt för ”SLTK-kulturen”.

Våra framtidsutsikter har också präglat rekryteringen av en ny klubbchef. Målsättningen har varit att hitta en person med goda ledaregenskaper och en förmåga att leda SLTK uppåt och framåt med ett starkt engagemang för både medlemmar och personal. Den mycket högt ställda kravprofilen har kort sagt varit: Lyhörd, driven och engagerad med en gedigen erfarenhet av tennis och klubbutveckling samt goda administrativa egenskaper.  

Jonas träffar målet på alla punkter. Det har han bevisat genom sitt tidigare ledarskap och teambyggande på andra tennisklubbar, nu senast på Smedslättens TK. Det har också bekräftats vid våra intervjuer. Ett exempel är Smedslättens utmärkelse till ett av tennissveriges finaste priser – ”Mackes Trofé” – med motiveringen: ”Smedslätten har med ackuratess visat att de bedriver en trygg tennis både sportsligt och på ett hälsofrämjande sätt. Det är en svår balansgång att skapa en god mix mellan god basverksamhet och en framgångsrik tävlingsverksamhet. Detta sker helt naturligt i Smedslätten. Det schablonmässiga uttrycket ”att gå i tennisskolan” stämmer inte in på Smedslättens dagliga verksamhet utan här hänger man och alla spelar mycket tennis!”.

Förutom sina förtjänstfulla insatser på klubbnivå har Jonas också, bland annat, varit engagerad i Stockholms tennisförbund och haft tränaruppdrag för Sveriges landslag i Europeiska mästerskapen, Nordiska Mästerskapen och Ungdoms-OS.

Vi ser mycket fram att tillsammans med Jonas ta oss an alla nya möjligheter och utmaningar och hälsar honom varmt välkommen till SLTK. Jonas tillträder sin tjänst den 1 mars 2021. Låt oss alla hjälpas åt att få honom att känna sig riktigt välkommen!

/Styrelsen