Ordförande har ordet

Bästa SLTK medlem, vår nya styrelse och jag som ny ordförande har precis spelat klart första set. 6 månader har gått sen årsmötet, nu är det sidbyte och man kan sitta ner och reflektera över det set som spelats och det som alldeles strax skall börja. Hur står solen, tanka på med energi, fortsätt på strategin, positiv inställning, äntligen spela i medvind…

SLTK:s nya styrelse har verkligen kommit igång bra. Uppbyggd runt kompetens snarare än som det var tidigare med ansvar för olika delar av SLTK:s verksamhet. Det har blivit precis så bra dynamik och energi som jag hoppades på. Vi har proffs i styrelsen, proffs inom de flesta av de frågor som vår styrelse stöter på. Oavsett om det rör IT, personal frågor, tennis, ekonomi, strategi, juridik eller estetik så har vi styrelsemedlemmar som har det som yrke att arbeta med frågorna. Känns tryggt, eller hur?
Personalen är otroligt viktig, utan ett bra samarbete med personalen kommer det vara svårt att vinna matchen. Med viljan att förändra och engagemang har vår personal inte bara deltagit i styrelsemöten utan aktivt varit med och lagt grunden till nya SLTK.
Att driva igenom en förändring kräver stort och brett engagemang och därför kändes det naturlig att komplettera styrelsen med de två grupperna Spin och Medlemsråd. Båda grupperna leds av ordförande och rapporterar kontinuerligt till styrelsen. Ett exempel på Spins arbete var deras fantastiska insats under juniorernas Kick-off i augusti. Nu har spin fullt upp med både Café till hallen samt planering av medlemsfesten 4:e oktober. Medlemsrådet agerar brygga mellan medlemmar och styrelse, tar emot er feedback och kommer med förslag.
En annan viktig del i vår matchanalys har varit det fantastiska stöd vi fått från Lidingö TK. Deras Ordf och Chefstränare har med öppen famn delat med sig erfarenheter av den resa dem gjort. SLTK:s relation med Lidingö TK kommer ni höra talas mer om framöver då vi ser fram emot utbyten, sparring, sociala tennis utmaningar mm – SLTK har fått en systerklubb.
Så, hur var första set?
Ett relativt långt set som krävt mycket av oss men som vi vann, vi har levererat enligt den utstakade spelstrategin. Väldigt mycket har hänt, allt märks kanske inte ännu för er medlemmar men ni ska veta att vi på 6 månader lagt grunden till nya SLTK. Ett SLTK som har en vision, personal som samarbetar, spelregler för juniorer och personal, ny hemsida, nytt bokningssystem, nytt IT system för gruppspelet, vi har lanserat ett sponsorprogram, betydligt effektivare o uppdaterat kansli, en ny plan för tennisskolan, tävlings och aktivitets kalender, personal som har full insyn i och information om styrelsearbetet. Att få med personalen i styrelsens arbete har haft hög prioritet, tillsammans kan vi utveckla och skapa förståelse för det som händer på banan. Det var bara några highlights…
Är vi nöjda?
Ja, verkligen med första set. Men det här är en 5 setare och vi behöver fortsätta med samma energi och engagemang. Tillsammans med er medlemmar tror jag att vi – styrelse och personal – kan göra SLTK till en välkomnande, inspirerande klubb med stark klubbkänsla. En aktiv klubb som ger glädje och tennis för livet! Precis som vår vision.
Vill ni engagera er är det bara att höra av er till styrelsen@sltk.se , har ni feedback och/eller konstruktiva förslag skickas dem till medlemsradet@sltk.se och vill ni sponsra SLTK skickas mail till sponsor@sltk.se.

Ett kort brev till dig som förkortats för att rymmas inom maxtid för sidbyte mellan set – 120 Sekunder. 2:a set skall börja, hoppas ni fått insikt i några av de viktigaste poängen i vår match. Ut på banan igen, full av energi, med rätt inställning och förhoppningsvis ivrigt påhejad av er medlemmar. Nästa sidbyte är den 4:e oktober på klubbfesten.

Kom igen, nu kör vi..

/Stefan Engstrand SLTK Ordförande