Intervju med Anders Rosén om nystarten i höst!

SLTK startar en serie korta intervjuer med våra medarbetare för att få en inblick i klubben, hur vi jobbar och vilka vi är. Inledningsvis fångade vi vår chefstränare på kansliet mellan träningspassen och ställde några frågor.

Hej, allt väl?

Jättebra!

Vad är på gång i tennisskolan?
Denna vecka fokuserar vi på grundslagsteknik, serveteknik och rätt grepp. I tävlingsgrupperna tränar vi mer individuellt med fokus på detaljer.

Vad är den viktigaste förändringen i SLTK nu till hösten?
Att vi fått en nystart i kärnverksamheten, alltså tennisskolan. Vi har under vår och sommar lagt ned mycket tid på att jobba fram bl.a. en ny diciplin för juniorer, både på banan och i hallen som kommer att öka både träningskvaliten och trivselfaktorn. Träningsstrukturen är annorlunda och vi jobbar mycket med att stärka klubbkänslan och gemenskapen mellan juniorerna genom att t.ex. värma upp och avsluta pass tillsammans. Även om man är olika ålder och nivå kan man alltid värma upp tillsammans! Vi börjar också med överlappande uppvärmning, vilket innebär att de som vill få ut mer av sitt tennispass kan värma upp på banan några minuter innan föregående pass är slut, förutsatt att man inte stör förstås.

Hur ser du på terminen som kommer?
Jag ser riktigt mycket fram emot att jobba på banan, känns som att vi fått ihop tränarstaben på ett bra sätt och att vi kan utveckla hela klubben.

Vad är Junior Sign-in?
Det är likadant som vuxen sign-in. Flera olika drills och mycket rörelse. Man kör likadana övningar på två banor och blandas i nya lag hela tiden. Övningarna är upplagda så att alla oavsett spelstyrka kan delta.  Junior-sign in är torsdagar kl. 16-17 för alla födda 2000-2006 (de som tränar max 2 gånger i veckan).

Vad ser du fram emot just nu?
Få gå ner på banan!

Vem vinner US Open?
Federer, det blir hans sista, han slutar efter vinsten.

Vad är ditt bästa tennisminne?
När jag blev svensk mästare första gången, jag var 14 år.

Slutligen, vad gillar du att göra när du inte håller i tennisracket?
Jag är väldigt intresserad av matlagning och umgås med vänner.

Favoriträtt?
Fylld, ugnsbakad Aubergin med ris och persilja.

Tack för pratstunden!