Intervju med nya tränaren Marcus Krebs

Hallå där Marcus Krebs!

Vem är egentligen vår nya tränare? Vi tog reda på bakgrund, bästa tennisslag och favoriträtt. Läs hela intervjun här:

Hej Marcus, vi är mycket glada att ha dig här! hur känns det att börja på SLTK?

Hej, vad kul att höra. Det känns kanon, jag har väldigt trevliga kolegor och det känns som om att med rätt arbete så finns det oändlig potential här ute i saltis.

Du kommer senast från Bålsta och Järfälla TK, vad gjorde du där?

Jag började med att framför allt bygga upp minitennisen ute i Bålsta och ur den sedan plocka fram nya talanger och fostra dem till duktiga tennisspelare. Efter ett par år började jag även att dela på ansvaret för elit och tävligsjuniorerna och sen avslutade jag som chefstränare de sista åren. Jag gjorde verkligen en

 helhetsresa ute i Bålsta. Efter det så fortsatte jag karriären i Järfälla TS som elit och tävlingsjuniorsansvarig och nu är jag här i SLTK.

Vad är din styrka som tränare på banan?

Jag skulle säga att det är mitt öga för teknik och taktik samt min förmåga att motivera spelare

Har du tränat några duktiga juniorer?

Jag har bla tränat Albin Jansson som just nu är uttagen i PS14-landslagets bruttotrupp.

Jag har även tränat Jeppe Johansson-Holm när han var i Bålsta och han har nu sin bas i Spanien och satsar heltid på sin tennis och är rankad ca 1200 i världen. Sen har jag tränat massor av andra duktiga spelare som har blivit uttagna i team Sthlm, spelare som har vunnit RM osv och jag är väldigt stolt över allihop och känner mig priviligerad över att ha fått vara med under deras tennisresor.

Vad är det viktigaste att lära en ung junior som vill bli bra?

Det är att trigga motivation och passion till sporten samt premiera arbetsförmåga och fysisk träning.

Har du några tips till föräldrar som vill att deras barn ska lära sig spela bra tennis?

Börja i tid, lägg ner extratid utanför träningarna, lyssna och sug åt dig information från tränarna. Fokusera i på säkerhet, teknik och fotarbete och fastna inte i tron om att slå hårt och göra många vinnare är något som håller.

Du har spelat lite tennis själv som ung, kan du berätta?

Jag började spela med pappa vid ca 5-6år ålder och började sen på klubb när jag var 8 år och har sedan dess spelat eller varit tränare under i princip alla år.

Vad är ditt bästa tennisminne?

Oj , jag har otroligt många bra minnen från olika situationer från tennisen. Bla när jag vann HD RM som 14-åring, det kändes väldigt sjukt att stå där som vinnare bland tre stora män. Annars är somrarna i Båstad, SM-veckorna i Göteborg och ITF-turneringarna runt om i Europa fantastiska minnen.

Vad är det konstigaste som hänt dig i en match?

Haha, massor av saker. Jag har bla blivit servad på örat av min egen partner i dubbel. Jag har även fastnat med foten i nätet när jag skulle tacka för matchen, jag ramlade och stukade foten, men som tur var så hade jag ju redan vunnit.

Har du någon dold talang, förutom tennis?

Hmm, dold talang vet jag inte, men jag tror att allt som rör idrott och prestation är jag väldigt intresserad av och det är inom det området jag försöker att söka så mycket information och lära mig så mycket som jag bara kan om. Så min talang är nog min vilja att träna, lära mig och att utvecklas.

Bästa maträtt?

Jag älskar mat så i princip allt. En tråkig sallad tillhör inte favoriten men det går ner det med.

Namn: Marcus Krebs
Ålder: 30 år
Bor : Kungsholmen
Familj: Sambo
Favoritslag: Serve
Gillar: Träning, läsa böcker och börsen (även om börsen inte gillar mig)
Ogillar: Lathet
Jobbat som tränare: Ca 12 år
Roll på SLTK: Ansvarig för tävlings & utvecklingsgrupper.