Intervju med vår nya tränare

Hallå där Kristina Andlovic!


Vem är egentligen vårt nya tillskott i tränarstaben? Vi tog en pratstund och tog reda på tennismeriter och favoriträtt. Du kan läsa hela intervjun här.


Hej Kristina, vi är så glada att ha dig här! hur känns det att börja på SLTK? 

Det ska bli jätteroligt att börja jobba på SLTK och jag ser fram emot hösten! För min del känns det extra spännande att komma igång efter nästan 2 år ifrån tennisbanan då jag varit mammaledig.

Du var senast på Good to Great, vad gjorde du där?

Jag hade ansvar för tjejerna som spelade på ITF och Future-nivå mellan 16-20år gamla.

Vad är din styrka som tränare på banan?

Jag tror det är mitt engagemang och tenniskunskaper från att tränat och tävlat själv. Jag vill hela tiden utvecklas som tränare och lära mina spelare allt jag kan.

Vad är ditt bästa tennisminne?

Det blir mitt första SM guld i Malmö som 12åring. Jag vände och vann från 2-5 i 3 set. Något som var stort var också första vinsten i singel på en future-tävling (10.000$) i Falkenberg.

Vi vet att du varit ganska bra själv, hur gick egentligen proffssatsningen?

Det gick bra, jag var runt 450 i världen på WTA-rankingen tills kroppen sa ifrån. Jag skadade ryggen och var borta ett år, sedan kämpade jag mig tillbaka till runt 500-strecket men skadan kom tillbaka. Jag tränade helt enkelt för mycket tennis och för lite fys.

Vad är det konstigaste som hänt dig i en match?

Det var nog när jag slog av alla 3 rack jag hade med mig på en tävling i Norrköping som 14-åring. Jag fick låna ett rack för att kunna spela klart men det gick inget vidare.

Har du någon dold talang, förutom tennis?

Ingen som jag har upptäckt!

Bästa maträtt?

Definitivt kyckling risotto på mammas vis.

Tack Kristina, och vi ses på klubben!

Namn: Kristina Andlovic.
Ålder: 30.
Bor : Sköndal.
Familj: Sambo Fredrik, son William.
Spelarmeriter: SM guld inne och ute i singel och dubbel 12 och 14-års klassen samt Båstad tennis. Vann SALK i 14-års klassen. Vinst i elitserien (fairplay tk). Som bäst ca 450 på wta rankingen. NM mästare i singel,dubbel,mix och lag för 4år sen.
Jobbat som tränare: 7 år.
Roll på SLTK: Ansvarig för tävlings & utvecklingsgrupper.