Provspel

Den 27 maj 2020 kl. 16.00-19.00 håller vi provspel på SLTK för juniorer som vill börja i klubbens tennisskola. Vi kan ta emot många, men inte hur många som helst. Platsantalet är alltså begränsat men det finns en reservlista.

Så här går det till:

  • Anmäl ditt barn till provspel här: Sista dag för anmälan var 23:e maj.
  • Invänta besked om vilken tid du får, eller om du är på reservlistan. Kommer med e-post.
  • Kom 10 minuter innan anvisad tid och lämna av ditt barn till oss i cafét. De får en namnlapp och  spelar ca 45 min.
  • Besked kommer ca 2 veckor efter.

Provspelet är stängt för föräldrar och anhöriga, för barnen och tränarnas skull. Pga av Coronaviruset ska heller inga föräldrar och anhöriga uppehålla sig på klubben under provspel.

Vanliga frågor:

Vilka kommer in?

– Främst de som klarat av ”Minitennis 3” eller ”Minitennis 4” och är redo för att träna ”Tennisskola Vit”. Mer info om dessa kurser och vårt upplägg här: Tennisskolan SLTK

Varför har ni provspel?

– För att vi försöker placera eleverna i rätt träningsgrupp.

Varför kommer inte alla in?

– För att vi har inte plats, eller att spelnivån inte matchar grupperna där det finns plats.

Varför måste man kunna spela för att komma in i tennishallen?

– Vi tycker det är synd att använda en hel tennisbana till att att lära barnen att kasta och fånga, eller studsa bollen på racket. Vi vill därför ha en struktur där man först genomgår minitennisens 4 steg i bollhallen och därefter kommer till tennishallen och kan ha nytta av att spela på en tennisbana.

Jag har ett barn som är 10 år och vill börja med tennis, ska vi söka?

– Ja, det kan man göra, men ju äldre barnen är, desto färre platser frigörs årligen. Eftersom spelnivån behöver matcha den gruppen där det slutar en spelare är det svårt att säga om det finns plats.

Mitt barn är duktigt och vill spela i tennishallen, kan vi få komma in?

– Alla behöver söka till provspel. Det är tränarna som avgör gruppindelningarna. Tränarna stämmer också av regelbundet med minitennistränarna för att ha koll på eleverna.

Hur gammal ska man vara?

– Juniorerna behöver vara 7 år (i år) för att spela i tennisskolan. Bra att veta är att de yngsta får tid kl. 14.00-15.00 på vardagar i tennisskolan.