SLTK tävlingar

SLTK:s schema för externa och interna tävlingar är nu fastställt.

Ambitionen med klubbens tävlingsaktiviteter är att få till en bra mix mellan klubbtävlingar och tävlingar som är sanktionerade av Svenska Tennisförbundet eller Stockholms Tennisförbund.

Styrelsen har därför beslutat att öka antalet sociala och roliga trivseltävlingar till gagn för alla medlemmar. Vår förhoppning är att ett ökat antal roliga klubbtävlingar ska förbättra klubbgemenskapen samtidigt som den ger lite ökad matchträning.

In linje med detta har vi beslutat att lägga ner den av Svenska Tennisförbundet sanktionerade juniortävlingen Saltsjöbadsspelen. Detta för att tävlingen tar för mycket tid i anspråk från klubbens medlemmar. Och detta under en tidpunkt på året (januari/februari) då efterfrågan på speltid från medlemmar är stort.

Istället gör vi en utökad satsning på SLTK Clay Open, vår sanktionerade utomhustävling som spelas maj/juni månad. Under 2015 är målsättningen att få seniorklassen att göra ”comeback”, liksom att vi ser till att fortsätta utveckla juniorklassen. Juniorklassen har dragit till sig alltmer duktiga juniorer de senaste åren och denna tävling ska ge bra marknadsföring för klubben och våra fina utomhusbanor.

OBS! Här söker vi sponsorer till både junior och senior/veterantävlingen. Möjlighet finns att namnge juniortävlingen. Skicka intresseanmälan till sponsor(at)sltk.se

Tävlingsvärdar sökes!

Till alla SLTK klubbtävlingar söker vi nu ”tävlingsvärdar”! Detta arbete är inte särskilt betungande utan kan mycket väl kombineras med att man är med och deltar i tävlingen ifråga. Uppgifter för en tävlingsvärd kan vara: delaktig i inbjudan, småfix inför en tävling, fixa prisbord/sponsorer, välkomna och ta emot spelare, ta emot resultat, plocka iordning etc. Skicka intresseanmälan till kansliet(at)sltk.se

Utomhus-KM med nya klasser

Årets Ute-KM är nu färdigspelat. Det har varit ett fantastiskt KM med bra spel och härligt sensommarväder. Vi har haft 203 deltagare/medlemmar, 23 av dessa spelade i flera klasser så det var totalt 226 anmälningar till de 16 klasser som spelades i KM och totalt var det 193 schemalagda matcher.

Den sista matchen, herrdubbelfinalen, spelades i tisdags kväll mellan Jonas Björkman/Marcus Allbäck och Jens Åkerlind/Eric Ahrén Moonga. I en välspelad final vann paret Björkman/Allbäck med 6-4 6-4. Publiken bjöds på många fina dueller och ungdomarna Åkerlind/Moonga var inte många bollar efter utan kunde mycket väl ha tagit segern. Istället blev det Björkman/Allbäck som vann sin finaste titel i karriären.

Se alla resultat på tentour.

Avslutningsvis, det nya tävlingsschemat kan du hitta på klubbens hemsida med länkar till de olika arrangemangen. Självklart tar vi gärna emot input och ideer från medlemmar kring hur vi kan förbättra och/eller utöka vår tävlingskalender på SLTK. Skicka input till medlemsradet(at)sltk.se

Hälsningar,

Styrelsen