SLTK-tjejerna tampades med övriga Sverigeeliten

Elsa Brenner och Filippa Källeskog kvalade, efter mycket imponerade insatser i sommarens kvaltävlingar, in till junior SM-slutspelet i Båstad.  Filippa kvalade dessutom in i i 14-årsklassen som 13-åring. Läs mer…

Kvalresan startade i Stockholm och tog tjejerna på en vindlande resa genom Sverige, från Umeå i norr till Helsingborg i söder och när dammet hade lagt sig stod två hårt kämpande SLTK-tjejer med på listan över de spelare som hade kvalat in till slutspelet. Men resan till slutspelet på Båstads anrika grusbanor startade inte i Maj 2019. 

Filippa och Elsa påbörjade sina tenniskarriärer i SLTK:s tennisskola och har genom åren kämpat sig upp från matchskolan till tävlingsgruppen genom ett otroligt hårt arbete och med en härlig glöd och passion. 

Elsa: ”inget kommer gratis, en spelare förtjänar verkligen sin nivå. Hårt och långvarigt arbete lönar sig verkligen och med rätt inställning är jag övertygad om att jag kommer att fortsätta att uppnå mina högt satta mål”

Filippa som kvalade in till ”JSM-slutspelet” ett år ung har även under året lyckat med bedriften att bli uttagen till Team Stockholm, vilket även det, visar prov på en hög spelnivå och en seriös och målinriktad inställning till sin tennissatsning. 

Filippa: ”Att bli uttagen till Team Stockholm är något som jag har haft som mål för 2019 och att jag nu lyckats är ett kvitto på att mitt hårda slit verkligen har lönat sig”

Så hur gick det då för våra SLTK-tjejer i Sveriges tennismecka?

Tjejerna hamnade i två tuffa grupper där Filippas grupp bestod av tre tjejer som alla är rankade topp 8 i Sverige och dessutom ett år äldre. Efter tre tuffa matcher slutade det med en fjärdeplats i gruppen, men hon kunde tillskansa sig en viktig erfarenhet för framtida slutspel. Elsa däremot föll på målsnöret. Efter en vinst och en förlust i de två inledande matcherna stod hon ansikte mot ansikte i en avgörande match mot en landslags-representant. Elsa fick en ypperlig start och tog ledningen med 5-3 i första set men kunde inte riktigt knyta ihop säcken mot den rutinerade motståndaren och förlorade tyvärr setet 5-7. Slutsiffrorna blev 5-7 2-6 och äventyret var där med slut för denna gång.

Marcus: ”Jag tycker att tjejerna visar, på alla sätt och vis, att de tillhör sverigeeliten i sina respektive åldersklasser. Det var en otroligt inspirerande resa och vi har siktet inställt på att komma tillbaka nästa år och då ska vi vara mer förberedda än någonsin tidigare. Målet är även att vi ska ha fler SLTK-spelare som lyckas nå kvalgränsen redan nästa år. Med hårt och långsiktigt arbete så är jag övertygad om att vi kommer att nå våra målsättningar”