Sommarbrev

Här kommer årets sommarbrev!

Hej alla glada tennislirare, stor som små.
Kan man några minuter av er uppmärksamhet få? 
Några rader med info så ni vet vad som händer, 
innan vi vänder blad och styr kosan mot soliga stränder.
Sommaren kom lika kvickt som varje år,
nu hoppas vi på att det fina vädret består.
Så underbart med sol, värme och tennis på det röda gruset, 
inget slår en timme tennis utomhus och det efterföljande ruset. 
Banorna är fina som aldrig förr, 
dessutom nu med en smidig MATCHi-dörr. 
Hoppas ni alla får möjlighet att lira. Slå en massa vinnare, tvinga fram misstag från den ni möter. 
För på grus brukar segraren bli den som bäst nöter.
Spännande tider på klubben med fin paviljong, nya grusbanor och förhoppningsvis fler innebanor  – tack för alla svar i enkäten som hjälper oss till nya tankebanor.
Mycket ska till innan spaden sätts i marken och vi kan få mer tennisspel, gym och kanske ytor för skönt häng och chill 
– den drömmen blir passande att försvinna till under sommarens första grill. 
Snart stundar Båstad för en del, Saltis för andra eller kanske spel på annan ort i vårt land – 
eller nöjer ni er med en god bok, ledighet och mellan tårna värmande sand? 
Oavsett önskar vi er alla en skön ledighet och påfyllda batterier till kommande höst 
GLAD SOMMAR från oss tränare med gemensam hög röst.   


Då har det åter blivit utomhussäsong och vilken start vi har fått på den. Nyanlagda banor som oväntat och glädjande snabbt har blivit väldigt fina. Normalt brukar det ta en säsong innan de sätter sig, men än så länge är vi väldigt nöjda med resultatet. Självklart tackar vi Spentab och Lawnit som utförde arbetet. Samuel & Co som jobbar med banorna är också värda ett tack och så är även ni medlemmar som hjälper oss genom att följa ordningsreglerna. Som ni säkert har sett har vi numera inpassering med MATCHi både till utebanorna och in i hallen. Kod följer i en bekräftelse med den bokning man gör vilket betyder att den tidigare personliga koden inte längre används. 

Inomhus spelar ni hela sommaren för 130 kronor per timme (oavsett dag eller tid). Utomhus finns det (rabatterade) klippkort att köpa, för bokning av enstaka timmar är priset för medlemmar 230 kronor per timme under juni och augusti, och 210 kronor per timme under juli. Vi har numera även en strängningsmaskin vid våra utebanor, vilket innebär att vi kommer att kunna hjälpa er de flesta veckorna under sommaren om ni skulle slå av strängarna. För frågor kring utomhusanläggningen är det utebanorna@sltk.se alt 073 309 0165 som gäller. Vi ber er endast använda dessa kontaktvägar då personalen har kämpat hårt under året och behöver lite ledighet från tennisrelaterade frågor.

Så är det något ni behöver ha koll på nu då när vårterminen är slut och semestern stundar? JA – massor, eller en del i alla fall, se nedan: 

Först vill vi ge alla chansen att påverka genom att genomföra enkäten inför utbyggnationen. Är det inte gjort så har ni nu sista chansen. Tack på forehand!

Information om återanmälan (HT24) har både skickats ut, och deadline har passerats. Vi håller på för fullt med grupperna för att kunna vara klara tidigare än föregående år. Har man missat anmälan är en plats inte garanterad i höst. Finns det ändå luckor och man vill spela så är det junior@sltk.se alt senior@sltk.se som kontaktas. Terminsstarten för höstterminen är 19 augusti. 

Det datum som ni verkligen ska markera i kalendern är 17 augusti. Då äger den rikstäckande tennismanifestationen Tennisens Dag rum samtidigt som vi kommer informera om utbyggnationen, spännande KM-matcher kommer spelas och andra festligheter utspelas. Boka in det – mer info kommer!

Självklart ska ni även anmäla er till Klubbmästerskapet, det kommer bli en enormt rolig vecka! Det finns tävlingsklasser för alla inkl First Timers (dubbel & singel).  I samband med KM och starten av höstterminens öppnar vi även vår shop på riktigt. Behöver du nya rack så kommer vi under KM och första veckan av höstterminen erbjuda en förmånlig rabatt på Babolat & Head. Självklart även med möjlighet till provspel innan köp. 

Vi påminner även för er som vill förlänga sommaren att ta en närmre titt på vår klubbresa till Mallorca den 28 september till 2 oktober. Ben & Özkan är tränarna som åker med från klubben som det ser ut just nu. Det finns platser kvar, mer info finner ni här: https://www.customsporttours.com/saltsjödabenstk2024 och vid frågor kan ni alltid kontakta CST och Joe (joe.beaton@customsporttours.com). 

Vi vill också skicka en Save the Date för vår egna tävling, Saltis Jultrofén, som går av stapeln för första gången mellan 14 till 22 december. Vi söker just nu en huvudsponsor för bland annat prisbordet. Möjlighet att döpa om tävlingen finns om du eller ditt företag är intresserade.   

Vi har startat en grupp på Facebook, SLTK Köp, Sälj & Skänk, där ni medlemmar har möjlighet att lägga ut prylar att skänka eller sälja alternativt att du eller dina barn behöver ny utrustning och vill fynda. Denna insats är en naturlig del i vårt hållbarhetsarbete.

Innan vi låter er gå och njuta vidare av sommaren så kommer här ett erbjudande från House of Bontin – destinationen för smarta träningsverktyg. 

JUST NU 15% RABATT

Vi erbjuder smarta produkter för alla tennis- & padelspelare som vill avancera och utveckla sitt spel. Välj bland träningsverktyg för alla nivåer och utmaningar; oavsett om du är nybörjare, medel eller avancerad spelare så kommer du hitta hjälpmedel hos oss som kan förbättra din teknik. Med revolutionerande produkter som TopspinPro, ServeMaster, Eye-Coach, Tennis Pointer, GripFixer mfl kan vi garantera ett utvecklande resultat vid regelbunden användning.

Varmt välkomna till www.houseofbontin.se

Just nu erbjuder vi rabatt för Saltsjöbadens Lawntennisklubbs medlemmar. Uppge koden: STLK och få 15% rabatt på hela* vårt produktsortiment i vår shop: www.houseofbontin.se. Koden gäller tom 30 juni. 

*Gäller ej i kombination med andra rabatter, paketerbjudanden och för Slinger Bag.