Vuxentennisen utvecklas

Läs intervjun med Per Sand, ansvarig för vuxenträningen på klubben, där han bl.a. berättar om hur vuxentennisen ska utvecklas och vem som vinner OS-guldet i tennis…

SLTK satsar på sin vuxentennis och försöker utveckla produkter som ska tilltala alla kategorier av spelare på klubben. På menyn står idag t.ex. ett stort utbud av Sign-In som har blivit mycket populärt både bland gamla och unga motionärer och flera sociala singel och dubbeltävlingar för alla. Vi tog en pratstund med Per Sandh, ansvarig för vuxenträningen på SLTK och passade på att ställa några frågor inför kommande säsong.


Hej Per, hur har semestern varit?
Varm och skön!

Hur laddar du inför säsongen?
Vi har under våren gjort mycket förarbete och testat olika koncept där vi låtit olika medlemsgrupper prova nya träningsmetoder. Målet har varit att ta fram nya, spännande produkter och att medlemmarna ska få ännu mer träningsformer att välja på. Några test har varit lyckade medan andra behöver mer jobb. De bästa koncepten har vi finslipat och kommer igång på riktigt till hösten.

Vad kommer det för nyheter för vuxna motionärer denna säsong?
Vi kommer bl.a. att köra igång något vi kallar ”Senior Utveckling” som vi har testkört och tagit fram under våren. Vi har ju utvecklingsgrupper bland juniorerna, så vi tänkte att de vuxna också ska få sina. Är man väldigt intresserad av tennis är detta en jättekul grej. Det är en kurs på ca 15 tillfällen där vi blandar intensiv träning på banan med seminarier, frukostträning, fys, taktik och matchträning. Träna lite mer som ett proffs helt enkelt.

Måste man vara bra då?
Nej, alla får vara med och deltar på sin egen nivå, men man ska vara motiverad! Och så får man kanske vara beredd på att vara lite flexibel och spela på lite udda tider eftersom vi försöker få in många pass på kort tid.

Vi har även utökat tävlingsutbudet för vuxna med akademicupen som går minst två tillfällen under hösten. Det blir också en clinic med Wilson där medlemmarna kommer få testa nya racketmodeller för året som går att köpa till bra priser.

Vad är det roligaste med att jobba på SLTK?
Arbetskamraterna och alla tennisintresserade medlemmar!

Vad är ditt bästa tennisminne?
När jag vann Kolleviksspelen i dubbel, en kvällsmatch som spelades klart sent om natten i elljus, stämningen var otrolig. Det var fullt med folk i publiken trots att det var sent och vi spelade riktigt bra tennis i en jämn match.

Vem tar OS-Guldet i tennis damer/herrar?
Murray och Muguruza

Vad har du för dold talang, förutom tennis?
Jag kan kicka till tre med pingisboll, och så har jag vunnit VM i hundutställning för belgisk vallhund tre gånger.

 
Tack säger vi till Per och vi ses på banan till hösten!

 

Per Sandh